Portal de știri
Nisporeni Societate

Mii de locuitori din orașul Nisporeni și comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins

Primăria orașului Nisporeni și ADR Centru au semnat un contract de finanțare în cadrul proiectului „Apeduct Prut – Nisporeni. Evacuarea apelor reziduale a or. Nisporeni (etapele II și III) și comuna Vărzărești”. Proiectul va fi implementat pe o durată de 23 luni și prevede protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare în orașul Nisporeni și comuna Vărzărești.

În cadrul proiectului vor fi construite 39,5 km rețele de canalizare cu diametru 160 mm, 3,1 km rețele de canalizare cu diametru 200 mm și 3200 fose septice individuale conservate.

Astfel, peste  8 mii de locuitori din or. Nisporeni și alte 4 mii din comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins. După atingerea obiectivelor va fi dezvoltată infrastructura de canalizare în orașul Nisporeni și comuna Vărzărești și vor fi extinse serviciile de deservire oferite de Întreprinderea S.A „Apă-Canal Nisporen”. Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile de viață pentru locuitorii din zonele vizate iar extinderea infrastructurii de canalizare va contribui la dezvoltarea capacității întreprinderii SA „Apă Canal Nisporeni”.

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de finanțare, constituie 46 031 280 lei iar suma solicitată de la FNDR 41 131 848.65 lei, ceea ce constituie 90 % din costul total al proiectului. Alte 10 % reprezintă contribuția  aplicantului.

În context, primarul orașului Nisporeni Grigore Robu a precizat că la acest proiect s-a lucrat încă din 2016 și a mulțumit echipei primăriei care a lucrat la proiect.

Related posts

Medic virusolog australian: „Spalati fructele si legumele cu apa si sapun.” Cum isi motiveaza sfatul

Albasat

Distincții și diplome de onoare pentru polițiștii din Nisporeni, de Ziua Poliției Naționale

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 40 de români care lucrau la o companie din Germania, testaţi pozitiv cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment