ALBASAT
Societate

10 milioane de copii suferă de foamete în estul Africii din cauza secetei, considerată cea mai gravă din ultimii 40 de ani

Numărul copiilor afectați de urmările secetei severe în Cornul Africii a crescut cu peste 40% în decurs de două luni, a atenţionat, luni, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, UNICEF. „Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese”, avertizează directorul regional pentru Africa de est şi de sud.

În perioada februarie-aprilie, numărul de copii care se confruntă cu impactul secetei – inclusiv foametea acută, malnutriţia şi setea – a crescut de la 7,25 milioane la cel puţin 10 milioane, a subliniat UNICEF.

În aceste condiţii, agenţia ONU a revizuit apelul său de urgenţă de la 119 milioane de dolari la aproape 250 de milioane, apel ce reflectă nevoia în creştere în această regiune, notează dpa, citată de Agerpres.

Mai mult de 1,7 milioane de copii din Etiopia, Kenya şi Somalia au nevoie de tratament urgent pentru „malnutriţie severă acută”, potrivit UNICEF.

Dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, cifra ar putea creşte la 2 milioane. „Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese în rândul copiilor în următoarele săptămâni”, a atenţionat Mohamed Fall, directorul regional al UNICEF pentru Africa de est şi de sud. „Foametea este chiar după colţ”, a adăugat el.

Actuala secetă este considerată cea mai gravă din ultimii 40 de ani. Sute de mii de oameni au fost alungaţi din casele lor de această secetă, care a început în urmă cu trei ani. Potrivit UNICEF, oamenii sunt extrem de dependenţi de ajutoare umanitare.

Related posts

Ministra justiției cheamă judecătorii să participe la Adunarea Generală

AlbasatTV, Nisporeni

100 de mii de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova

Albasat

UNICEF propune soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță

Albasat

Leave a Comment