Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Autoritățile locale din Nisporeni au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului Nisporeni, cu prilejul împlinirii a 513 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor.

Vicepresedindele raionului Nisporeni Ion Tugulea, a remarcat faptul că Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai buni domnitori de țară:„Astăzi noi comemorăm trecerea în nefiinţă a lui Stefan Cel Mare,   cel care a trăit o viaţă  omenească de 71 de ani  si  a lăsat o urmă atît de adînca,   incat nu ştiu dăca cineva va putea să  depăşească viaţa acestui om deosebit. În viaţa sa,  a cîştigat 44 de războaie  şi de fiecare dată a construit  o biserică sau o mănăstire  în locul unde  au  fost cele mai mari lupte.  In prezent,    domnitorul Ştefan cel Mare  este un exemplu pentru noi, cei care ne aflăm în rolul coordonării şi organizării activităţii statului în teritoriu.”

 „Astăzi se implinesc  513 ani de la trecerea în nefiinţă al marelui domnitor  al Moldovei   Ştefan cel Mare,  eu pot să constat că este unul dintre cei mai de bază luptători pentru neamul romanesc, pentru creştinism şi nu întîmplător sabia si letopiseţile se află în istoria şi arhivile  atît în Instanbul cat şi in  cărţile de istorie ale  romînilor din ţara noastră. Este de datoria noastră să  nu  uităm,  să avem aceste monstre vii ale domnitorilor care au luptat cu sufletul pentru ţara noastră, pentru integritatea  şi care au luptat pînă în pînzele albe pentru apărarea creştinismului din  acest teritoriu.” a declarat  primarul orasului Nisporeni Grigore Robu, după depunerile de flori.

Ştefan cel Mare a murit în data de 2 iulie 1504, după ce s-a aflat în fruntea Moldovei timp de 47 de ani. În timpul domniei sale, Ștefan cel Mare a purtat 48 de războaie şi a obţinut 44 de victorii. Voievodul a construit şi ctitorit 44 de biserici şi mănăstiri. Ştefan cel Mare a fost canonizat şi trecut în rândul Sfinţilor în data de 15 iulie 1992.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.