Persoanele care nu-și procură poliță medicală nu vor mai plăti amendă

0
1248

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Persoanele care nu-și procură la timp poliță de asigurare medicală nu vor mai fi amendate. Modificări în acest sens la Codul Contravențional se conțin într-un proiect de lege aprobat de Guvern, transmite IPN.

Proiectul propune abrogarea articolului care prevede sancționarea neplății primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă în termenul stabilit de legislație cu amendă în mărime de la 15 la 33 de unități convenționale. La fel, se propune abrogarea articolului care prevede amendă de la 12 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere pentru neachitarea, achitarea tardivă sau achitarea incompletă a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de contribuție procentuală la salariu și la alte recompense.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Autorii proiectului menționează că neachitarea în termen a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală atrage după sine calcularea unei penalități de întârziere de 0,1% din suma datoriei pentru fiecare zi de întârziere. Autorii consideră că această penalitate este suficientă și asigură în totalitate realizarea scopului sancțiunii – educarea contravenientului.

Amenzile vor fi anulate după aprobarea proiectului și de Parlament.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.