29.4 C
Chișinău
Monday, July 22, 2019
Acasă Actualitate Complex sportiv MODERN în orasul Nisporeni. Lucrările vor costa circa 80 milioane...

Complex sportiv MODERN în orasul Nisporeni. Lucrările vor costa circa 80 milioane de lei.

0
5169

 

La Nisporeni s-au început lucrările de construcție a unui Centru sportiv regional. Acesta va fi dotat cu echipament și va avea condiții optime pentru antrenamente și competiții sportive naționale și internaționale. Se preconizează ca proiectul să fie finisat în trei ani. Totuși, primele schimbări localnicii le vor vedea până la sfârșitul anului curent, când vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar.

Stadionul raional din Nisporeni a fost construit în anul 1980. De atunci, aici nu au fost făcute niciun fel de lucrări, iar acesta a ajuns acum într-o stare deplorabilă. Chiar şi în aceste condiţii, aici cresc adevăraţi campioni.

Lucrările prevăd crearea condițiilor optime pentru vizitarea obiectelor majore pe traseele turistice de masă, inclusiv impulsionarea și crearea condițiilor pentru dezvoltarea sportului de performanță.

„Costul total al proiectului constituie circa 80 milioane de lei. Din acești bani va fi construită o tribună cu o capacitate de 6000 locuri, va fi amenajat terenul de fotbal, va fi construită o parcare”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca în cadrul evenimentului de inaugurare a lucrărilor.

De asemenea, ministrul a subliniat că este un proiect ce va dezvolta potențialul turistic în regiune și va îmbunătăți condițiile de trai ale localnicilor.

De aceeași părere sunt și reprezentanții autorităților publice locale, care susțin că realizarea eficientă a proiectului va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.