Ştirile false şi dezinformarea online, în VIZORUL Comisiei Europene. Rusiagate a pus pe jar UE

0
286
Comisia Europeană a lansat astăzi un proiect care să lupte împotriva știrilor false și a dezinformării online. Proiectul se adresează societății civile, media și protagoniștilor din domeniul informatic, relatează AFP.

Executivul european a înființat de asemenea “un grup de experți de înalt nivel” care va trebui să formuleze pistele pentru “a lupta împotriva difuzării de știri false”, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Aceste măsuri vin în urma scandalului din SUA legat de implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut unde se spune că au influienţat votanţii cu ajutorul platformelor online care aveau menirea de a publica stiri false despre contracandidatul lui Trump.

“Trebuie să le dăm concetățenilor noștri mijloacele de a identifica știrile false, de a putea crede în ceea ce ei citesc online și de a gestiona informațiile pe care le primesc”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Consultarea publică lansată astăzi în PE şi deschisă până la jumătatea lunii februarie pe site-ul Comisiei Europene, “se adresează cetățenilor, platformelor de social media, organismelor de presă, cercetătorilor și autorităților publice”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.