(VIDEO/FOTO) ÎN NISPORENI A AVUT LOC TURNEUL INTERNAŢIONAL DE LUPTE LIBERE

0
1985

Peste 240 de sportivi  s-au adunat sambata la Nisporeni, la un turneu internaţional de lupte libere, printre juniori, organizat la iniţiativa fraţilor Grigore şi Vasile Ciorici. Competiţia a reunit sportivi din Republica Moldova, România, Ucraina şi Bulgaria.

GRIGORE CIORICI,   ANTRENOR: “Este un eveniment de anvengură,  desfăşurăm  turneul internaţional la lupte libere. Am început  de la un mic turneu, insa in timp a devenit un turneu   tot mai mare şi mai mare.  Avem participanţi din Bulgaria,  România,  avem 6 echipe Ucraina şi din Moldova.”

Participanţii spun că s-au pregătit mult pentru acest turneu de lupte libere.

ALEXANDRU,   SPORTIV TÂRGUL MUREŞ, ROMÂNIA:  “Eu am  participat şi anul trecut. În Moldova sunt foarte tari concursurile, mi-a plăcut, am pierdut dar a fost  bine. ”

ALIN CIORICI , SPORTIV DIN NISPORENI:  “Am mai participat la acest turneu, ma simt bine, am dispoziţie.”

Autoritatile locale   au venit să-i încurajeze pe viitori campioni.

GRIGORE ROBU,  PRIMARUL ORAȘULUI: “Este cunoscut faptul că tradiţiile noastre strămoşeşti, sportivii  şi lupta liberă a fost unul dintre sporturile tradiţionale, de aceea, în numele administraţiei locale, în numele primăriei  or.Nisporeni, ţin să vă salut si să vă transmit mesajul de „Bine aţi venit” în oraşul Nisporeni şi tradiţional vă doresc ca cel mai bun  să câştige.”

GHENADIE VERDEŞ,  PREŞEDINTELE RAIONULUI: “Într-adevăr luptele libere la noi, la Nisporeni, au căpătat o valoare importantă. Ne bucurăm  că de fiecare dată  se umple sala, sala este tot mai mică şi mai mică,  creşte tot mai mult numărul de participanţi. Sportul face ca un om  să fie puternic    ,  disciplinat şi  sănătos  şi aceste valori  ne trebuie ca să avem  o societate dezvoltată şi sănătoasă.”

 VASILE BÎTCA MINISTRU AL AGRICULTURII, DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI MEDIULUI: “Mă bucur că aici la Nisporeni,   la cea de-a 7 ediţie a turneului internaţional  la lupte libere  se păstrează  şi avem succese inclusiv şi în oraşul Nisporeni,   în acest sport. Totodată,  vreau  să vă spun că  la nivel national, la nivel rational, chiar vedeţi astăzi aici  alături de noi se petrec lucruri frumoase în modernizarea acestui complex sportiv in care vor fi investite peste 80 de milioane de lei.”

Câştigătorii au fost premiaţi cu câte o mie de lei, finaliştii au încasat câte 700 de lei, iar cei care s-au clasat pe poziţia a treia au primit câte 500 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.