(VIDEO/FOTO) UN TÂNĂR DIN NISPORENI, STABILIT ÎN CANADA A ANIMAT LUCEAFĂRUL ÎN 3D

13
24051

Ion Cebotari din Nisporeni are o poveste de film hollywoodian. Pasionat de artă şi film, tânărul a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, a animat „Luceafărul” în 3D. Tânărul spune că practic nu a dormit trei luni pentru a-şi realiza visul.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am patruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi pe alocuri unicale.„ spune Ion Cebotari, fapt care l-a propulsat să animeze acest poem într-o viziune total diferită.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Canada este una din țările din lume unde este cel mai bine să trăiești, cel puțin așa indică mai multe clasamente internaționale. În căutarea acestei bunăstări a pornit în 2016 şi Ion Cebotari din Nisporeni, împreună cu soţia şi cei 2 copii. În prezent studiază ART SCENE en ANIMATION la Universitatea LAVAL din oraşul Quebec, Canada. Pe lângă cursurile de la facultate îşi găseşte timp şi de proiecte personale care îi aduc o plăcere enormă la realizarea lor.

Sunt sigur că profilul pe care l-am ales îmi va permite să-mi extind orizonturile persoanle și să percep lumea într-un mod diferit. Dar, deoarece acest câmp artistic este prezent în viața de zi cu zi ca o umbră, am decis să-mi schimb domeniul și să-mi dau seama de visul meu mult așteptat. Cel care nu-și schimbă părerile și nu-și corectează greșelile, nu devine niciodată mai înțelept. Sunt plin de idei originale și creative și aș vrea să le împărtășesc cu lumea.” a mai adăugat Ion Cebotari.

Tânărul din Nisporeni  mai susţine că se poate considera un bărbat norocos nu doar pentru că soția îl susține în tot ceea ce face, ci și pentru că aceasta îi este alături. Ion Cebotari mai este pasionat de Stop Motion – metodă de animație volumetrică și intenţionează să-şi perfecţioneze stilurile de animație.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LUCEAFĂRUL ÎN 3D

Un scurt metraj despre dragostea eterna in Stop Motion

13 COMENTARII

 1. […] „Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi pe alocuri unicale„ spune Ion Cebotari, fapt care l-a propulsat să animeze acest poem într-o viziune total diferită, scrie Albasat.md […]

 2. […] „Sunt sigur că profilul pe care l-am ales îmi va permite să-mi extind orizonturile persoanle și să percep lumea într-un mod diferit. Dar, deoarece acest câmp artistic este prezent în viața de zi cu zi ca o umbră, am decis să-mi schimb domeniul și să-mi dau seama de visul meu mult așteptat. Cel care nu-și schimbă părerile și nu-și corectează greșelile, nu devine niciodată mai înțelept. Sunt plin de idei originale și creative și aș vrea să le împărtășesc cu lumea.” a mai adăugat Ion Cebotari, potrivit albasat.md. […]

 3. […] „Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esența poeziei și am lăsat imaginația să zboare, m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animație de la Development, Pre-production, Production și Post production. Am acumulat o experiență enormă și am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri, unice”, a spus Ion Cebotari, pentru albasat.md. […]

 4. […] „Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esența poeziei și am lăsat imaginația să zboare, m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animație de la Development, Pre-production, Production și Post production. Am acumulat o experiență enormă și am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri, unice”, a spus Ion Cebotari, pentru albasat.md. […]

 5. Extraordinar.
  Fenomenal.
  Felicitari.

  “La origini la izvor
  Nici un fluviu nu se’ntoarce
  Decat numa’n chip de dor…”

  Ce se intampla cu Moldova daca toti pleaca? Raman restul..

  Cu simpatie,

  George

  P. S. Draga Maestre, Vei fi in Canada unul din milioanele de emigranti, singurul care gandeste la Moldova si atat. Poate critici cei ce sunt acasa si nimic mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.