(VIDEO/FOTO) FESTIVALUL „V-AM URA, V-AM TOT URA” ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

0
1022

Feeria sărbătorilor de iarnă a cuprins raionul Nisporeni. Startul a fost dat în cadrul festivalului-concurs al datinilor și obiceiurilor de iarnă “V-am ura, v-am tot ura”, care a adunat colective folclorice din tot raionul. Evenimentul a adunat pe scena Centrului de Cultură și Tineret „Luceafărul” din orașul Nisporeni, cele mai frumoase colinde și urături. Publicul prezent la eveniment a avut parte de o lecție de cultură și istorie.

GHENADIE VERDEŞ, PREȘEDINTELE RAIONULUI: “Vreau să vă urez ca în Noul An care vine să aveţi mai multe reuşite, elevii să aibă succese la învățătură, persoanele mai în vârstă să aiba bucurii de la copii, nepoţi, iar noi cu toţii să avem bucurii de la tot ce ne înconjoară, pentru că este momentul să ne dorim acest lucru.”

În final, cei mai buni dintre cei mai buni s-au dovedit a fi ansamblul folcloric de bărbaţi „Dor nisporenean” de la Casa Raionala de Cultură, urmați de cei din satele Ciuteşti, Iurceni, Şişcani, Grozeşti şi Barboieni.

Festivalului-concurs al datinilor și obiceiurilor de iarnă “V-am ura, v-am tot ura” a fost organizat de Consiliul raional Nisporeni şi Secţia Cultură, în colaborare cu primăriile localităţilor din raionul Nisporeni.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.