Darea de seamă privind calcularea primei AOAM va fi prezentată într-un raport unificat

0
526

De la 1 ianuarie 2018, raportul privind calcularea și transferul primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (formularul MED08) și listele de evidenţă nominală a persoanelor asigurate angajate (formularul 2-03/l) vor fi unificate. Ambele vor fi incluse în darea de seamă privind reținerea impozitului pe venit, al primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi al contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (formularul tipizat IPC 18).

Potrivit unui comunicat se presă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), informația privind modificarea relațiilor de muncă și suma primelor calculate și reținute vor fi prezentate lunar Serviciului Fiscal de Stat, până la data de 25 a lunii imediat următoare celei de gestiune.

În cazul survenirii unei maladii sau afecțiuni până la data prezentării formularului IPC18, entitatea va furniza imediat formularul 2-03/l, prin intermediul serviciului electronic Declarația CNAM sau pe suport de hârtie la agențiile teritoriale CNAM. Prezentarea datelor în cazul survenirii riscului asigurat nu scutește contribuabilii de obligația de a include informația și în formularul IPC18.

Pentru decembrie 2017, entitățile vor prezenta listele de evidenţă nominală a persoanelor asigurate angajate (formularul 2-03/l) până pe 9 ianuarie 2018 inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.