Modificări fiscale majore începând cu 2018. Cota impozitului pe venit se majoreaza de la 3% la 4%.

0
1319

Cota impozitului pe venit pentru agenții economici care nu sunt înregistrați ca plătitori de TVA, cu excepţia gospodăriilor ţărăneşti şi întreprinzătorilor individuali, precum şi agenţilor economici la care ponderea venitului pentru anul precedent din prestarea de servicii de consultanţă pentru afaceri şi management (pct. 70.22 din Clasificatorul Activităţilor din Economia Moldovei) este mai mare de 60% din venitul din vânzări, în anul curent va constitui 4% din obiectul impunerii, potrivit modificărilor operate în Codul fiscal prin Legea nr.288 din 15 decembrie 2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 decembrie 2017.

Astfel, subiecții impunerii care în anul 2017 au achitat 3% din venitul activității operaţionale obţinute în perioada fiscală de declarare, cum era în vigoare, vor plăti deja 4%.

Modificarea este în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Amintim că, potrivit Codului fiscal, calcularea impozitului pe venit se efectuează prin aplicarea cotei impozitului asupra venitului din activitatea operaţională, iar achitarea impozitului la buget se efectuează în rate, trimestrial, până la data de 25 a lunii următoare trimestrului corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.