Experți NATO se află în vizită în Republica Moldova

0
992

Un grup de experți din cadrul Departamentului pentru politici de apărare și planificare a apărării NATO, responsabili de implementarea Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare pentru Republica Moldova, își încheie astăzi, 24 ianuarie, vizita de lucru la Chișinău, care a început acum două zile.

Vizita a avut ca scop evaluarea fazei întâi a Inițiativei, care cuprinde elaborarea documentelor de politici în domeniul apărării și identificarea posibilităților prin care NATO poate sprijini Republica Moldova în faza a doua de implementare, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de IPN.

Republica Moldova este parte a Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare din 2015 și beneficiază de asistenta privind dezvoltarea capacităților curente de apărare. Asistenta constă în ajustarea legislației naționale la cea internațională și a Strategiei de securitate. Totodată accentul este pus pe revizuirea și definitivarea riscurilor și amenințărilor cu caracter militar la adresa securității Republicii Moldova.

Republica Moldova a fost invitată de către Alianța Nord-Atlantică să adere la Inițiativa de Consolidare a Capacităților de Apărare în cadrul Summit-ului NATO din 2014. Inițiativa prevede asistență la analizarea capacităților curente de apărare și identificare a domeniilor care trebuie dezvoltate. Ulterior, în iunie 2015, miniștrii apărării din ţările membre ale NATO au aprobat pachetul de asistență „Consolidarea capacităților de apărare pentru Republica Moldova”.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.