De ce e benefic soarele pentru inimă

0
631

Bolnavii de inimă ar trebui să stea mai mult la Soare. Cercetătorii americani au descoperit că o formă de vitamina D, pe care o obţinem şi de la astru, poate reface ţesuturile afectate.

D3 sau colecalciferolul este o formă a vitaminei D în general asociată cu sănătatea oaselor, pentru că are un rol important în absorbţia calciului şi fosforului.

Specialiştii Universităţii Ohio au pornit de la studii anterioare care au subliniat că pacienţii cu atac de cord au o deficienţă de vitamina D3.

Asta nu înseamnă că ar fi de vină pentru instalarea infarctului, dar cu siguranţă creşte riscul apariţiei.

Cercetătorii au dezvoltat metode unice de măsurare cu nanosenzori, care sunt de aproximativ o mie de ori mai mici în diametru decât părul uman, ca să stabilească impactul vitaminei D3 asupra celulelor endoteliale. Aceste celule sunt prezente în structura inimii.

Şi au observat că vitamina stimulează oxidul nitric, o moleculă importantă în reglarea fluxului sanguin care previne formarea cheagurilor.

În plus, un tratament cu vitamina D3 poate reface daunele provocate de hipertensiune, diabet sau ateroscleroză, arată studiul.

Se găseşte şi ca supliment în farmacii, dar specialiştii Universităţii Ohio spun că mai bine ne expunem moderat la Soare.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.