4 DIN 10 COPII DIN RM AU CONT PE O REŢEA DE SOCIALIZARE

0
364

În Moldova, patru din zece copii cu vârsta sub zece ani și au deja un cont pe reţelele sociale, iar două treimi dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani accesează zilnic Internetul. Datele se conţin într-un studiu privind siguranţa copiilor pe Internet realizat la de Centrul Internaţional „La Stradă.”

Elevii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din or. Nisporeni spun că se conectează la la internet prin intermediul telefonului mobil. Ei spun că stau pe reţele de socializare pentru ca să comunice cu prietenii.

Părinţii recunosc că cei mici petrec mult timp pe internet.

Potrivit cercetării, unul dintre cele mai riscante comportamente ale copiilor pe online este transmiterea imaginilor foto și video intime. Aproape 82 la sută dintre copii au transmis pe parcursul ultimelor 12 luni, prin intermediul Internetului, diverse mesaje, fotografii sau înregistrări video. Dintre aceștia, fiecare al cincilea adolescent de 14-15 ani a primit pe Internet fotografii, înregistrări video cu conținut sexual, iar la 16,8% li s-au solicitat astfel de lucruri. Datele cercetării mai atestă că de obicei adolescentul care a primit astfel de informații, nu a avut doar o singură experiență de acest fel. Studiul „Siguranţa copiilor pe Internet” a fost realizat pe un eşantion de 1450 copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Marja de eroare este de 2,3 procente.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.