Egalitatea dintre femei și bărbați este una din valorile fundamentale ale UE, declarație

0
182

Egalitatea dintre femei și bărbați este una dintre valorile fundamentale ale UE consacrate în tratatele noastre. Uniunea este un pionier în combaterea discriminării pe criterii de gen și putem fi mândri de progresele realizate. Europa este unul dintre locurile cele mai sigure și egale pentru femei din lume, se spune într-o declarație emisă de UE.

În declarația făcută cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor se spune că drumul spre egalitate deplină în practică este încă lung. Femeile și fetele se mai confruntă cu hărțuire, abuz și violență. Femeile sunt încă prea des împiedicate să spargă tavanul de sticlă, primind salarii mai mici și mai puține oportunități de carieră și de dezvoltare a afacerilor.

„Vrem ca fetele și femeile să beneficieze de egalitate în toate aspectele vieții: acces la educație, remunerare egală pentru muncă egală, acces la poziții de top în companii și politică și protecție împotriva violenței”, se spune în declarație.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.