(VIDEO/FOTO) SĂRBĂTORILE PASCALE LA NISPORENI

0
683

La Nisporeni a avut loc o adevărată seară de poveste. În incinta Casei Naționale s-a desfășurat un concert dedicat sărbătorilor pascale. Obiectivul acestuia a fost valorificarea tezaurului creației populare și familiarizarea tinerei generații cu muzica și tradițiile pascale, întru perpetuarea obiceiurilor și datinilor sărbătorilor de Paște.
NATALIA PROCA, INTERPRETĂ:”Este o atmosferă de sărbătoare, astăzi având în considerație că este a doua zi de Paște,  mă bucur că a venit lumea să asculte muzică frumoasă, muzică de calitate și a lăsat toate treburile casnice şi ospețiile şi au venit la concert. Este frumos, pentru că ceea ce facem noi, noi aducem frumosul, cultura, dezvoltăm cultura la noi în ţară, aducem piese noi şi cred că  este benefic.”

GABRIEL NEBUNU, INTERPRET:”Atmosfera la Nisporeni este tot timpul extraordinară şi mulțumesc din suflet publicului de la voi, care este excepțional, ne alintă cu aplauze şi cu bună dispoziție şi pentru noi este foarte important şi vă mulțumim din suflet. Vin la Nisporeni mai des decât plec acasă la mine, aici foarte des vin, o dată pe lună. O să-l rog pe domnul primar să-mi facă viza de reședință aici.”

IGOR RUSU, INTERPRET: “Desigur că întotdeauna când vin aici, la Nisporeni, este un public deosebit, o atmosferă foarte frumoasă, chiar m-am simțit răsfățat în aplauze şi aprecieri. Mă bucur că între noi s-a legat o relaţie de prietenie între oamenii de cultură din Nisporeni care ne invită şi organizăm spectacole frumoase. Sper că această tradiţie să dureze cât mai mult, căci acolo unde suntem aşteptaţi, întotdeauna venim cu sufletul deschis.”
La fel și tânără generație a trupei de dans „Phoenix’’ a adus zâmbetul pe fețele spectatorilor.

Învierea Domnului, numită şi sărbătoarea Paștelui, este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinbilor, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.