(VIDEO/FOTO) A FOST DESEMNAT CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI „LA IZVOARELE ÎNŢELEPCIUNII”

0
831

Literatura a devenit pentru elevii din Nisporeni o pasiune, care se manifestă şi prin participarea la diverse concursuri literare. Unul dintre acestea este „La izvoarele înţelepciunii”, care a întrunit cei mai buni elevi din raionul Nisporeni. Anul acesta, concursul literar „La izvoarele înţelepciunii” l-a avut ca protagonist pe scriitorul Ioan Slavici. Cei 20 de participanți la concurs au avut de susţinut trei probe: una scrisă, unde au primit întrebări despre viaţa şi activitatea scriitorului şi două orale, unde trebuiau să răspundă la întrebări ce ţin de operele lui Ioan Slavici.

Este prima mea experiență, concursul îmi pare destul de interesant, probele sunt bine formate întrucât Ioan Slavici a avut una dintre cele mai interesante vieţi de scriitor. Ioan Slavici, este un scriitor destul de înţelept care a luptat pentru popor, iar acest concurs îmi face o deosebită plăcere.
Acest concurs mi-a oferit o oportunitate nouă de a vedea şi a cunoaşte nenumăratele opere ale lui Ioan Slavici. Pentru mine este o experienţă plăcută şi cu siguranţă voi mai participa.
Este pentru prima dată când particip la acest concurs, mi s-a părut interesant dar în acelaşi timp greu.

Deţinătorul locului I la etapa raională, Cătălin Loghin, din satul Marinici, afirmă că îi place mult să citească şi a acceptat cu mare drag să participe la acest concurs.

CĂTĂLIN LOGHIN, CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI:“Concursul mi s-a părut unul foarte interesant şi captivant şi în acelaşi timp un concurs destul de dificil, dar ca orice concurs el trebuie să fie dificil pentru că trebuie să-i aleagă pe cei mai buni dintre toţi.”

 

 

Organizatorii concursului spun că majoritatea elevilor au avut o prestație onorabilă în cadrul probelor.

ELIZAVETA TÎMBUR, DIRECTOAREA BIBLIOTECI PUBLICE RAIONALE: “În incinta bibiliotecii raionale Nisporeni are loc etapa raională a concursului „La izvoarele înţelepciunii”, la acest concurs sunt prezenţi 20 de elevi din clasele a 9-11-a din liceele şi gimnaziile raionului Nisporeni. Tema concursului de astăzi este viaţa şi creaţia lui Ioan Slavici, scriitor român.”

 

Învingătorii primelor trei locuri la etapa raională vor merge, să reprezinte raionul Nisporeni la etapa republicană, la Chişinău, iar învingătorii etapei republicane sunt promovaţi în etapa finală, care se desfăşoară alternativ în Republica Moldova sau în România.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.