HAINE ŞI RECHIZITE PENTRU 43 DE COPII DIN NISPORENI

0
1331

43 de copii din familiile social vulnerabile din raionul Nisporeni au primit haine şi rechizite școlare necesare pentru noul an școlar. Acțiunea face parte din cadrul campaniei „Copil școlarizat – copil protejat”, iniţiată de către Inspectoratul General al Poliţiei şi are drept scop prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii și motivarea lor să-și continue studiile.

Campania națională „Copil şcolarizat – copil protejat”, inițiată de IGP a avut drept scop școlarizarea a 1900 de copii cu risc de abandon școlar și diminuarea criminalității juvenile din toate raioanele țării.

Beneficiarii acestei campanii sunt copiii care au abandonat şcoala sau care nu au fost şcolarizaţi şi au nevoie de ajutor pentru a frecventa cursurile învățământului obligatoriu. Potrivit IGP, anul trecut, aproape 300 de copii au abandonat studiile. Unii au ajuns victime ale infracțiunilor, iar alţii au comis fărădelegi. Astfel, circa 1400 de minori au participat la comiterea a opt sute de crime, jafuri sau furturi.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.