Peste 1200 de întreprinderi, finanțate în cadrul Programului PARE 1+1

0
283

Peste 1200 de întreprinderi au fost finanțate prin intermediul programului „PARE 1+1”, începând cu anul 2010. Până în prezent, în cadrul programului au fost oferite granturi în sumă de 242,4 milioane de lei, ceea ce a permis atragerea investițiilor în valoare de 767,7 milioane de lei.

Guvernul menționează într-un comunicat de presă că programul a contribuit la deschiderea a 538 de întreprinderi noi – majoritatea în zona rurală, și la crearea a 3200 de locuri de muncă. Participanții la program au dezvoltat afaceri noi pentru Republica Moldova precum cultivarea migdalului, creșterea struților și melcilor. 48% dintre antreprenori au până la 35 de ani și circa 30% sunt femei.

Programul de atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” pentru anii 2010-2018 este destinat lucrătorilor migranți sau rudelor de gradul I ai acestora, care doresc să investească în inițierea sau extinderea unei afaceri la baștină. În cadrul programului, antreprenorii pot obține un grant în sumă de până la 250 mii de lei, în baza principiului 1+1: fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu din cadrul „PARE 1+1”.

Astfel, programul facilitează accesul la finanțare pentru migranți și reintegrarea acestora în societate, contribuind, totodată, la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. De asemenea, programul stimulează înființarea întreprinderilor mici și  mijlocii, informând despre oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în țara de origine. 1975 de persoane au fost instruite până acum în domeniul organizării unei afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.