Portal de știri
Fără categorie

35 de medici oncologi merg în teren pentru a consulta populația

Pe parcursul lunii februarie, 35 de medici oncologi vor consulta cetățenii în localitățile țării. Aceștia au format mai multe echipe multidisciplinare în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine!”. Acțiunea este parte a activităților dedicate Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului, marcată anual pe 4 februarie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că echipele multidisciplinare sunt formate din medici mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi și proctologi. În perioada 4-8 februarie echipele se vor afla la Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Florești şi Drochia. La Călărași, Nisporeni, Rezina, Telenești, Șoldănești, Glodeni, Sângerei, Fălești și Râșcani medicii vor ajunge între 11 și 15 februarie.

La Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Anenii-Noi, Ștefan Vodă, Strășeni, Criuleni și Dubăsari consultații vor fi oferite în perioada 18-22 februarie. La sud, în raioanele Cantemir, Vulcănești și Taraclia, echipele multidisciplinare se vor afla între 25 februarie și 1 martie.

Secretarul general de stat al MSMPS, Boris Gîlca, a spus la o conferință de presă că medicii oncologi vor consulta populația din localitățile unde se înregistrează o pondere mai mare a bolnavilor de cancer. Măsurile sunt luate pentru a depista boala în faze incipiente și a educa populația privind prevenirea îmbolnăvirii.

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

AlbasatTV, Nisporeni

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Centrul raional de tineret Nisporeni a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități

AlbasatTV, Nisporeni

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

AlbasatTV, Nisporeni

Legislația în domeniul recuperării bunurilor infracționale trebuie îmbunătățită

AlbasatTV, Nisporeni

Nisporeni simte românește! Cum a fost marcată Ziua națională a României și Marea Unire

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul i-a acordat imunitate avocatului poporului

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 60 de zile de stare de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Codul Electoral a fost modificat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment