Societate

41 de militari au fost detaşaţi în operațiunea de menținere a păcii din Kosovo

Un nou contingent militar al Armatei Naţionale, alcătuit din 41 de militari, al treisprezecelea la număr, este dislocat în baza „Camp Vilaggio” din Italia. Pe data de 12 iulie, militarii vor pleca în misiunea de menținere a păcii: un pluton de infanterie ușoară, o echipă de geniști și un meteorolog. Misiunea acestora este să asigure paza și securitatea în zonă, să patruleze în comun cu forțele italiene, să recunoască terenurile minate sau să efectueze antrenamente de alpinism, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de detașare a contingentului militar, prim-ministrul Ion Chicu, le-a urat succes militarilor și-a exprimat gratitudinea pentru toți militarii care, începând cu anul 2014, au participat la operațiunea KFOR. „Pe parcursul ultimilor ani, militarii moldoveni au fost detașați în diverse colțuri ale lumii, acolo unde războaiele au marcat teritorii şi destine. Iată de ce azi, o dată în plus, aducem recunoștință celor peste 480 de militari care au participat în Misiunea din Kosovo, fiind adevărați ambasadori ai păcii. Tot respectul pentru curaj, bărbăție și dăruire!”, a menționat Ion Chicu.

Ministrul apărării, Alexandru Pânzari, a calificat această misiune drept un semnal de încredere din partea organizaţiilor internaţionale către armata Republicii Moldova şi un element de export de securitate. „Au fost selecataţi cei mai buni. A fost un concurs riguros”, a spus ministrul.

„Avem un regulament intern, o comisie, militarii au fost supuşi testelor speciale, unde sunt mai multe criterii, cum ar fi cunoşterea limbii engleze, testul la pregătirea fizică şi alte elemente. Toţi au trecut cu brio şi nu au avut nicio contestaţie”. „Rândul este mare, de asta şi pleacă cei mai buni acolo. Este o misiune prestigoasă şi nimeresc acolo cei mai buni. Avem şi partea bună, colegii se întorc cu schimb de experienţă, vin cu idei noi pe care le împrumută de la contingentele altor ţări”, a adăugat Alexandru Pânzari.

Militarii se vor afla în misiune în Kosovo pentru o perioadă de 6 luni.

Related posts

Imaginile video de la sediul PDM, investigate într-un proces penal

Albasat

Sase cazuri noi de coronavirus confirmate in Republica Moldova. Numărul persoanelor infectate a urcat la 29

Albasat

Судьи, виновные в осуждениях ЕСПЧ, возместят нанесенный ущерб

Albasat

Leave a Comment