ALBASAT
Actualitate

A doua țară care și-ar putea pregăti ieșirea din UE. Președintele CoE: „Suntem mai aproape ca niciodată de acest moment”

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, s-a declarat îngrijorat de faptul că ţara sa natală, Polonia, s-ar putea îndrepta către o ieşire din Uniunea Europeană, relatează The Associated Press.

Fostul premier polonez a făcut această declaraţie joi, în contextul în care Partidul Lege şi Justiţie (PiS, cnservator şi populist), o formaţiune eurosceptică, se află în conflict cu Uniunea din cauza unei încercări de modificare profundă a sistemului judiciar.

Bruxellesul denunţă aceste eforturi ale PiS ca nedemocratice, dar şi tăieri masive într-o pădure virgină aflată la frontiera dintre Polonia şi Belarus.

Guvernul de la Varşovia a sfidat Uniunea în ambele dosare şi refuză să dea curs unei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care dispune încetarea tăierilor în pădurea Bialowieza.

”Mie mi se pare că este un preludiu al unui anunţ că Polonia nu are nevoie de Uniunea Europeană. Mă tem că suntem mai aproape ca niciodată de acest moment”, a declarat Tusk pentru presă.

El a făcut aceste declaraţii după ce a fost audiat de procurori la Varşovia, într-o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei prezidenţiale poloneze, în 2010, în Rusia, în apropiere de Smolensk, soldată cu moartea lui Lech Kaczynski şi majorităţii elitei poloneze.

Related posts

(FOTO/VIDEO) Un aparat de aer condiționat – cauza unui incendiu în Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Roberta Metsola: Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană

AlbasatTV, Nisporeni

Fly One a anulat unele zboruri. AAC convoacă o comisie pentru a evalua situația

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment