Societate

A fost lansat proiectul „MuseumInfoTur”, finanţat de UE

A fost lansat proiectul „MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee – Centre de Informare Turistică”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, cofinanțat de țările participante la program şi are drept scop creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, transmite IPN.

„MuseumInfoTur este o platformă care va contribui la dezvoltarea capacităților muzeelor naționale și locale din Republica Moldova și România, la dezvoltarea turismului cultural, la promovarea patrimoniului cultural național prin crearea mai multor rute turistice în zona frontalieră, la lansarea de servicii de informare și educare a publicului larg în privința patrimoniului cultural, precum și la crearea de instrumente online de informare și educare a publicului cu privire la valorile patrimoniului”, a precizat secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, la evenimentul de lansare, desfăşurat online.

În cadrul proiectului se vor organiza sesiunile de instruire și vizitele de studiu în România și Moldova, precum și tururi de promovare a patrimoniului cultural și istoric din arealul proiectului. La aceste activități vor lua parte persoane din grupurile țintă din ambele țări. Se va elabora o analiză de potențial și profilul destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, traseele turistice comune și în același timp se vor determina programe excursioniste. La fel, se prevede modernizarea platformei IT de promovare a produselor turistice din destinațiile remarcabile din arealul proiectului. Proiectul are în vedere dotarea Muzeelor – Centre de Informare Turistică cu standuri demonstrative și mobilier relevant pentru bună funcționare.

MuseumInfoTur va fi implementat până în octombrie 2021, fiind lansat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (Republica Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România).

Related posts

11 cazuri noi confirmate de COVID-19

Albasat

Anul trecut s-a atestat cea mai mică achiziție de carte din ultimii cinci ani, bibliotecar

Albasat

Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în Peru în timpul lunilor de izolare și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ele

Albasat

Leave a Comment