Societate

Alertă cu bombă la Spitalul clinic din Bălți

Un bărbat a sunat astăzi, 27 ianuarie, la numărul de urgență 112 și a anunțat că în una din secțiile Spitalului clinic Bălți se află un obiect explozibil. Mai mulți lucrători medicali au fost evacuați, iar pacienții au fost transferați. În urma căutărilor, niciun obiect suspect nu a fost identificat.

Contactată de IPN, Mihaela Petrova, specialist în relații cu publicul din cadrul Spitalului clinic Bălți, a declarat că s-a anunțat că obiectul explozibil se află în Departamentul primiri urgențe. „Este menționat că au fost evacuați 19 colaboratori medicali și rudele pacienților. Pacienții în stare gravă, care se aflau în zona roșie din cadrul Departamentului, au fost redirecționați spre o secție liberă. La ora 10.36 ni s-a comunicat faptul că apelul a fost fals. La ora 10.41, toți colaboratorii s-au întors la locul de muncă. Nimeni nu a avut de suferit”, a menționat Mihaela Petrova.


Inspectoratul de Poliție Bălți precizează că, la scurt timp, a fost identificată și persoana care a efectuat apelul. Este vorba despre un locuitor a municipiului Bălți, în vârstă de 42 ani.

Pe acest caz a fost înregistrat un proces penal. Conform legislației, autorul apelului fals riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la doi ani.

Related posts

Un tânăr din Grigoriopol, plasat în arest după ce a încălcat regimul de autoizolare

Albasat

С 4 мая возобновит свою работу розничная торговля

Albasat

Nisporeni, raionul cu cea mai mică pensie

Albasat