ALBASAT
Societate

Alte două studii clinice destinate tratamentului pacienților cu COVID-19, aprobate de AMDM

Alte două studii clinice destinate tratamentului pacienților cu infecția COVID-19 au fost aprobate, astăzi, de către Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Tratamentul în cadrul studiilor va avea loc gratuit și în mod voluntar pe 300 de pacienți cu COVID-19, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, transmite IPN.

Potrivit AMDM, cele două studii sunt lansate la inițiativa companiei americane „Regeneron Pharmaceuticals” Inc. în colaborare cu compania germană de Cercetare Clinică ARENSIA Exploratory Medicine. Respectivele cercetări medicale au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu COVID-19 (spitalizați), precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct.

Din luna iunie, anul curent, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Related posts

Cursul valutar oficial la 25.06.2020

Albasat

Toți membrii Organizației Teritoriale Cahul a Partidului Democrat părăsesc formațiunea

Albasat

Учащиеся и педагоги с нетерпением ждут возвращения в школу

Albasat

Leave a Comment