Portal de știri
Societate

Alte trei persoane au fost reținute în dosarul „Petic”

Trei persoane au fost reținute după noi percheziții în dosarul „Petic” (înscenarea unui viol), desfășurate pe mai multe adrese din țară. Printre reținuți sunt doi foști funcționari: unul a ocupat o funcție de conducere în Ministerul Afacerilor Interne în perioada în care a fost comisă infracțiunea cercetată, iar altul este un fost funcționar al Cancelariei de Stat, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorii urmează să le înainteze învinuirile și, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în fața instanței de judecată.

Anterior PCCOCS a trimis pe banca acuzaților  două persoane implicate în acest caz. Unul din aceștia are aplicată ca măsură de constrângere controlul judiciar, iar în privința celui de-al doilea probele au fost conservate, ceea ce a permis examinarea și satisfacerea solicitării de transferare a acestuia în arest la domiciliu.

„În continuare, cinci persoane au statut de învinuit în dosarul investigat”, menționează sursa citată de IPN.

Dosarul „Petic” vizează înscenarea unui viol de către foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații. Gheorghe Petic, fost angajat MAI, a fost acuzat de viol, condamnat, iar mai târziu achitat. În calitate de activist civic, Gheorghe Petic a adus acuzații de corupție unor demnitari de stat în 2018. Înscenarea violului a avut loc în 2018, în Ungheni.

Related posts

Comerț ambulant cu pască. Vânzătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști

Albasat

Consilierii PAS cer moratoriu asupra construcțiilor în centrul istoric al Chișinăului

Albasat

Maia Sandu: Le cer cetățenilor să fie gata pentru a ieși să ne apărăm drepturile

Albasat

Leave a Comment