ALBASAT
Societate

Ambasadorii din statele UE au lansat un mesaj în care au anunțat că nu părăsesc Chișinăul

„Suntem aici și suntem mai puternici! Ne consolidăm și ne întărim personalul și resursele în Moldova. Noi, Echipa Europa, rămânem aici în aceste vremuri dificile. Suntem în căutarea unor măsuri speciale, pentru a ajuta refugiații ucraineni și pentru a ajuta Republica Moldova să rămână puternică în fața acestor provocări”, se menționează într-un mesaj video al ambasadorului Delegației UE în Republica Moldova, împreună cu ambasadorii rezidenți ai statelor membre ale UE, transmite IPN.

„Pe 24 februarie 2022 ne-am trezit într-o lume complet schimbată, o lume marcată de teroarea și incertitudinea unui război nejustificat în Ucraina, o lume care are nevoie de un răspuns european puternic și unit”, a menționat ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks.

„Acesta este un moment fără precedent atât pentru Ucraina, cât și pentru întreaga lume. În ultimele zile am fost martorii uni nou război aprig – cel al știrilor false, care încearcă să ne compromită eforturile”, a remarcat Uldis Mikuts, ambasadorul Letoniei la Chișinău.

„Au existat zvonuri că plecăm din țară și vă lăsăm în momente dificile pentru voi. Aceasta este o încercare o încercare condamnabilă de a de a răspândi panică și frică în rândul cetățenilor moldoveni, a continuat Lorenzo Tomassoni, ambasadorul Italiei.

Diplomații au dat asigurări că sunt puternici și își întăresc personalul și resursele. „Suntem mai hotărâți ca niciodată să fim eficienți și de ajutor. În ultimele zile, UE și statele sale membre au oferit Republicii Moldova sprijin financiar și umanitar continuu”, a precizat Sandor Szabo, ambasadorul Ungariei.

Ambasadorii au remarcat și „reacția generoasă și rapidă a cetățenilor moldoveni și a instituțiilor Republicii Moldova în fața unei crize fără precedent”.

„Echipa Europa reprezintă o Europă puternică și sigură”, au rostit ambasadorii la unison.

Related posts

Cum arată brazii de Crăciun în plin război, în Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

ENEMO a inițiat Misiunea Internațională de observare a alegerilor parlamentare în Moldova

Albasat

Граждан призывают пожертвовать компьютеры детям и учителям

Albasat

Leave a Comment