Portal de știri
Societate

Aprecierile fostului primar Dorin Chirtoacă cu privire la renovarea străzii Albișoara din capitală

Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, susține că planul după care se efectuează renovarea străzii Albișoara din sectorul Râșcani al capitalei este unul vechi și sovietic. În opinia acestuia, dacă autoritățile municipale nu vor schimba parametrii de trafic de pe strada în cauză, renovările care se fac în prezent sunt inutile, notează IPN.

„La stradă Albișoara, de ce nu se scot semafoarele? De ce nu se fac sensuri giratorii? În ceea ce privește calitatea lucrărilor, bordurile mi-au plăcut, sunt din beton bun, grilajele, creșterea capacităților de canalizare pluvială, asfaltul, să vedem dacă se schimbă ceva în componență sau se vor o forma acele șanțuri pe care le avem și pe Ștefan cel Mare și nu numai”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Fostul edil susține că denivelările care apar la scurt timp pe străzile renovate, sunt din cauza componenței asfaltului care este făcut după normativele vechi. „Nu se schimbă normativele, nu poți pune asfalt cu mai multe componente de beton, cum se face în țările arabe sau în Turcia, unde temperaturile sunt mai mari”.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, problema primordială ce ține de renovarea străzii Albișoara, este că proiectul este vechi. Liderul PL afirmă că strada trebuia să devină o arteră adițională care va descărca bd. Stefan cel Mare și Sfânt, însă, acest lucru nu se va întâmpla.

„Proiectul tehnic este unul încă pe baza metodelor sovietice de proiectare, ceea ce înseamnă că vor rămâne aceleași impedimente de deplasare. Schimbă bordurile, schimbă asfaltul, repară canalizarea pluvială, dar nu schimbă parametri de trafic, și atunci, nu au făcut nimic bun”, a concluzionat Dorin Chirtoacă.

Related posts

Republica Moldova are circa două milioane de hectare de terenuri agricole

Albasat

Persoanele cu diabet pot beneficia de un nou medicament compensat

AlbasatTV, Nisporeni

Franţa, Germania şi Italia au cumpărat în avans 400 de milioane de doze de vaccin anti-COVID pe care le vor „împărți” și cu alte state

Albasat

Leave a Comment