ALBASAT
Societate

Au fost lansate troleibuzul și autobuzul – puncte mobile pentru vaccinarea anti-COVID-19

În capitală au fost lansate două puncte mobile pentru vaccinarea contra noului coronavirus. Este vorba despre un troleibuz și un autobuz dotate corespunzător pentru a asigura imunizarea tuturor doritorilor din oraș și din suburbii, în apropierea locului de trai sau de serviciu. Pentru ca oamenii să poată identifica cu ușurință cele două unități de transport, pe partea exterioară a acestora au fost lipite autocolante cu mesaje în susținerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, primarul Ion Ceban a declarat că prin acest proiect se propune sensibilizarea populației despre necesitatea imunizării. Troleibuzul va circula conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor. Singura cerință față de cetățeni este prezentarea actului de identitate. Vaccinurile vor fi administrate când unitățile de transport vor staționa în anumite locuri, conform orarului. Pentru început vor fi administrate vaccinurile AstraZeneca și Pfizer, în funcție de stocurile disponibile.

Șeful adjunct al Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, a menționat că este un proiect inovativ și de durată. Troleibuzul va rămâne astăzi, 26 mai, în PMAN, iar autobuzul va pleca la Durlești. Zilnic, cele două unități de transport vor avea adrese prestabilite, între orele 10.00 și 18.00, unde vor administra vaccinuri tuturor doritorilor. „Echipele medicale, bine instruite, profesioniste vin din sectoarele în raza căror se vor afla unitățile de transport. Am instruit aceste echipe. Ele dispun de echipamentele necesare. Atenție, unitățile de transport au autorizație sanitară și o să le vedeți afișate, dispun de vaccinuri, de frigider, aer condiționat, apă potabilă, toate necesitățile absolut”, a mai spus Boris Gîlcă.


Persoanelor cărora le va fi administrată prima doză de vaccin le va fi oferit un certificat în care va fi indicată data la care urmează a fi administrată a doua doză. Acest lucru va putea fi făcut inclusiv la instituția medicală din sectorul unde și-a administrat prima doză de vaccin.

Totodată, municipalitatea informează, în contextul multiplelor solicitări din partea cetățenilor, începând de joi, 27 mai, va fi reluată activitatea punctului mobil vaccinare anti-COVID-19 pe teritoriul Pieței Centrale. Punctul de vaccinare va activa patru zile din săptămână: joi, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 15.00. Oamenii trebuie să aibă cu sine buletinul de identitate. Serurile disponibile în prezent sunt AstraZeneca și Sinovac.

Punctul de vaccinare este amplasat la parterul CC „Central”, situat pe Aleea Centrală din piață, la intersecția cu aleea strada Bulgară. Durata de activitate a centrului de imunizare va fi condiționată de numărul de solicitări din partea cetățenilor.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până în prezent au fost administrate 326 233 de doze de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, 43 324 de persoane s-au vaccinat cu ambele doze. Până pe 25 mai, bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 254 814, iar numărul deceselor asociate COVID-19 este de 6 084.

Related posts

Luptătorii de stil liber au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Albasat

Ședința Guvernului a fost anulată

AlbasatTV, Nisporeni

Orașul din România în care s-au dat amenzi de 70.000 de euro într-o zi, pentru că oamenii nu mai respectă ordonanțele militare

Albasat

Leave a Comment