ALBASAT
Societate

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a depășit 7.000 de cazuri, la nivel mondial

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a depășit un prag important, la nivel mondial. Au fost înregistrate peste 7.000 de decese în întreaga lume, potrivit AFP. Italia, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 2.000 de morţi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 349 de decese. Cazurile de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, cele mai afectate fiind China și Italia. 

Bilanț devastator în Italia

Italia a avut, luni, un nou șoc, după ce autoritățile au anunțat noul bilanț al situației generate de epidemia de coronavirus. Numai în Lombardia – regiunea considerată unul dintre focarele din Italia – s-au înregistrat, luni, 202 morți. În două zile, aici au murit peste 450 de oameni. Luni au murit în Italia 349 de oameni din cauza coronavirusului, un bilanț ușor ameliorat față de duminică, când au fost 368.

În total, în Italia au murit până acum 2.158 de oameni, în timp ce în China, țara cea mai afectată și unde numărul de îmbolnăviri este de 80.880, s-au înregistrat, în mai bine de două luni și jumătate, 3.213 decese.

UE își închide granițele pentru cetățenii din afara spațiului european

Comisia Europeană va introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

Related posts

Anastasia Gracheva va evolua la Europenele de patinaj artistic

AlbasatTV, Nisporeni

Oфициальный курс валюты на дату 29.08.2020

Albasat

Nisporeni: Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „V-am ura, v-am tot ura” (LIVE)

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment