ALBASAT
Societate

Candidatul Partidului Democrat a fost ales primar la Călinești

Candidatul Partidului Democrat, Pădure Svetlana, a fost ales primar, duminică, în urma repetării turului doi al alegerilor în satul Călinești, raionul Fălești. Svetlana Pădure a ieșit învingătoare, depășindu-și contracandidatul, pe Eduard Curtescu, de la Blocul electoral ACUM, Platforma DA și PAS, cu 21 de voturi, transmite IPN.
Comisia Electorală Centrală menționează într-un comunicat de presă că la alegeri au participat peste două mii de alegători, rata de participare fiind de 46,98%. Candidatul Partidului Democrat a acumulat 519 voturi, iar cel de la blocul electoral ACUM, Platforma DA și PAS – 498 de voturi. Informația poartă caracter preliminar până la prezentarea, de către organele electorale inferioare, a documentelor în original, precizează CEC.
Organizarea votării repetate pentru turul doi de scrutin în această localitate a fost decisă de Comisia Electorală Centrală ca urmare a infirmării alegerilor din 3 noiembrie 2019, pentru funcția de primar, de către Curtea de Apel Bălți și de Curtea Supremă de Justiție.

Related posts

Cursul valutar oficial la 05.10.2021

Albasat

Anatolie Nosatîi: Nu suntem pregătiți pentru aderarea la NATO

AlbasatTV, Nisporeni

Colete pentru persoanele social vulnerabile și refugiații din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment