ALBASAT
Разное

Care este limita de vârstă până la care oamenii pot trăi

Care este vârsta maximă până la care oamenii pot trăi? Este întrebarea la care oamenii de știință au încercat să găsească un răspuns de-a lungul anilor. S-ar putea să nu existe o limită de vârstă până la care oamenii pot trăi, cercetătorii nereușind să indentifice una până în prezent.

shutterstock_319607033
Foto: Shutterstock

Supercentenarii (persoanele care au atins vârsta de 110 ani) Emma Morano, care a murit la117 ani, și Jeanne Calment, care s-a stins din viață la 122 ani, i-au determinat pe cercetători să încerce încă o dată să descopere care este pragul maxim de vârstă pe care oamenii îl pot atinge.

Cele mai recente studii au analizat durata de viață a celor mai longevive persoane din mai multe zone din lume și au descoperit că durata maximă, dar și cea medie vor continua să crească în anii următori, luând în calcul și faptul că condițiile de viață se vor îmbunătăți.

Chiar dacă pentru moment nu poate fi stabilită cu exactitate limita maximă de vârstă, asta nu înseamnă că nu există, spun specialiștii, iar dificultatea pe care o presupune obținerea unui răspuns este dată de condițiile speciale pe care o cercetare de acest gen o presupune. Astfel că rezultatele diferă în funcție de metodele folosite în evaluarea statisticilor, adaugă specialiștii.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Leave a Comment