Portal de știri
Nisporeni Societate

 Centrul de tineret Nisporeni a devenit mai accesibil pentru persoanele cu dizabilităţi

Centrul de tineret Nisporeni a devenit mai accesibil pentru persoanele cu dizabilităţi din Nisporeni, lucru datorat unui proiect  de sporire şi implicare civică, implementat de UNFPA Moldova. Despre detaliile proiectului, a relatat managerul de proiect, Ion Donea.

În cadrul programului „Fondul comun pentru dezvoltarea Centrelor de tineret şi sporirea participării şi implicării civice a tinerilor din Republica Moldova” am depus un efort important pe partea de renovare a infrastructurii centrelor de tineret, de aceea suntem aici, la Nisporeni, pentru a vedea care au fost lucrările de execuţie pe partea de accesibilizare a tinerilor cu dizabilităţi„, a spus Ion Donea manager, UNFPA Moldova.

Este un lucru strict necesar. De această părere este Vicepreşedintele raionului Nisporeni, Sergiu Sococol, care a ţinut să le mulţumească sponsorilor pentru spaţiul amenajat şi posibilitatea tinerilor cu dizabilităţi de a putea participa la activitățile centrului de tineret.

Sperăm că acest început bun, care este la Centrul de tineret să fie cu bun augur şi pentru alte instituţii, pe care le avem pentru renovare şi acces al persoanelor cu disfuncţii la aparatul locomotor„, a subliniat Sergiu Sococol, vicepreşedintele raionului Nisporeni.

Pe lângă dezvoltarea infrastructurii, spiritul civic va prospera, o spune ferm managerul interimar al Centrului de tineret Nisporeni, Alexandru Mariniuc.

Toţi tinerii din comunitatea noastră vor putea participa la activităţile pe care le desfăşurăm, vor putea să se implice activ în dezvoltarea comunităţii, inclusiv în dezvoltarea personală. Vreau să mulţumesc donatorilor noştri, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil. În urma acestui proiect vom deveni mai competitivi, mai accesibili„, a menționat Alexandru Mariniuc, manager interimar Centrul de Tineret Nisporeni.

Amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, utilarea  unui grup sanitar şi schimbarea uşilor vechi cu unele mai accesibile, au fost realizate cu suportul Fondului comun al Ministerul Educației și Cercetării, Guverului Elveției și UNFPA Moldova. Programul a finanţat utilarea şi renovarea infrastructurii în 5 centre de tineret din ţară: Nisporeni, Orhei, Criuleni, Soroca şi Bălţi, cu o valoare totală de circa 200 de mii de dolari.

Related posts

În țară sunt introduse cantități semnificative de motorină, dar operatorii refuză să o vândă

Albasat

Satul Ciuteşti devine mai curat şi mai amenajat! Vezi ce schimbări radicale s-au produs, în urma proiectului “Ciuteşti- satul viitoarelor generaţii”

Albasat

Moțiunea împotriva Guvernului Chicu nu a trecut

Albasat

Leave a Comment