Fără categorie

Cinci persoane au fost trimise în fața judecătorilor pentru omorul din satul Vulcănești

Cinci persoane au fost trimise în judecată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru crima care a avut loc pe 25 mai anul curent în satul Vulcănești, raionul Nisporeni, unde a fost omorât un bărbat de 37 de ani.

Într-un comunicat de presă al PCCOCS se arată că procurorii au acumulat probe incontestabile, inclusiv secvențe video din momentul comiterii infracțiunii, din care reiese că cinci consăteni s-au deplasat la domiciliul victimei, situat în satul Vulcănești din raionul Nisporeni. „La poarta gospodăriei acestuia, în prezența soției și fiicei minore, i-au înjurat și amenințat cu aplicarea violenței. În timpul altercației, unul din agresori, un tânăr de 24 ani, având asupra sa pistolul de model ,,Glock”, pe care îl deținea legal, a efectuat mai multe împușcături în direcția victimei, cauzându-i acestuia multiple plăgi și, în consecință, persoana a decedat” se arată în comunicat.

Tânărului care a efectuat împușcătura i-a fost incriminată comiterea infracțiunii de omor și huliganism agravant și riscă o pedeapsă de la 15 la 20 de ani închisoare sau detențiune pe viață.

Și celelalte patru persoane au fost puse sub învinuire, fiindu-le  incriminată comiterea infracțiunii de huliganismul agravant, pentru care riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

După comiterea omorului, pe 31 mai, un grup de locuitori ai satului Vulcănești au protestat în fața Procuraturii Generale de la Chișinău pentru a cere anchetă obiectivă în cazul omorului. Manifestanții au cerut ca dosarul să fie preluat de Procuratura Generală, întrucât, potrivit lor, anchetatorii locali ar fi fost mituiți de autorii omorului.

Ca urmare, pentru a exclude orice grad de neîncredere și interpretare eronată cu privire la caracterul obiectiv al investigațiilor cazului, procurorul general a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni și a transmis-o pentru examinare Direcției generale de urmărire penala a Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Related posts

Fotografie virală, considerată imaginea simbolică a anului 2020

Albasat

Un canadian şi-a construit o insulă plutitoare din deșeuri și locuiește acolo singur de 17 ani

Albasat

Irlanda impune cele mai dure restricții din Europa. Premier: Doar așa vom putea să sărbătorim corespunzător Crăciunul

Albasat

Cursul valutar oficial la 20.10.2020

Albasat

Un nou caz de coronavirus, confirmat la Nisporeni

Albasat

Alte 252 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Municipiul Chișinău va primi un grant pentru acțiuni de reducere a răspândirii COVID-19

Albasat

Фермеры вышли на протест

Albasat

PCCOCS face precizări legate de mandatele de arest pe numele lui Grigore Carmalac

Albasat

Un Centru de Justiție Familială va fi creat în Republica Moldova

Albasat

Leave a Comment