ALBASAT
Actualitate Societate

Cinci universități din Republica Moldova au fost acreditate la nivel european

Cinci universități din Republica Moldova au fost acreditate la nivel european, fapt care permite recunoașterea și compatibilizarea diplomelor eliberate de acestea în țările Uniunii Europene. Acreditarea a fost făcută de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), fiind precedată de autoevaluarea și  evaluarea calității instituțiilor, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Educației, acreditarea a fost acordată pe un termen de cinci ani pentru Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Pregătirea pentru procesul de acreditare a durat mai bine de doi ani și a fost parte a proiectului ERASMUS+, QFORTE, cofinanțat de Comisia Europeană. Pentru a obține acreditarea, instituțiile de învățământ superior din țară au elaborat și aprobat strategii instituționale de asigurare a calității, și-au consolidat departamentele de calitate. În același timp, ARACIS a organizat formări pentru cadrele didactice din departamentele de asigurare a calității instituționale, pentru a le acorda suport în elaborarea rapoartelor de autoevaluare.

„Acreditarea internațională a universităților noastre este încă un pas înainte spre internaționalizarea programelor noastre de studii și atragerea unui număr mai mare de studenți străini. Universitățile trebuie să fie mai atractive pe plan internațional, au mai multe resurse pentru a investi în condiții mai bune și a oferi o calitate mai bună a studiilor”, a menționat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

În anul 2019, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a obținut acreditare internațională din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating din Astana, Kazahstan (IAAR).

Related posts

CSM a readresat sesizarea lui Vasile Bolea referitor la judecătorii Curții Constituționale

Albasat

O secție a Institutului de Medicină Urgentă a fost renovată capital

AlbasatTV, Nisporeni

Meteorologii explică motivul vizibilității reduse din ultimele zile

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment