Societate

Cine este primul suspect de coronavirus din Coreea de Nord. Acuzații între Phenian și Seul

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud resping acuzațiile Coreei de Nord și declară că nu au dovezi că un presupus dezertor care s-ar fi întors în Coreea de Nord este la originea impunerii de măsuri de izolare într-un oraş de frontieră, relatează agenţia de presă Yonhap, preluată de dpa și Agerpres. Bărbatul suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus a fugit în urmă cu trei ani din Coreea de Nord în sud, iar acum a trecut din nou granița ilegal, în sens invers.

Presa de stat din Coreea de Nord a anunţat că o persoană care a trecut ilegal graniţa din Coreea de Sud este suspectată că ar avea COVID-19, ceea ce ar fi primul caz de virus confirmat oficial de Phenian.

Un oficial sud-coreean a spus însă că autorităţile sanitare nu au găsit nicio legătură între persoană şi orice caz de virus confirmat.

„Persoana nu este nici înregistrată ca pacient COVID-19 şi nici clasificată ca persoană ce a intrat în contact cu pacienţi cu virus”, a declarat Yoon Tae-ho, înalt oficial de sănătate, într-un briefing de presă.

Nu se ştie dacă Coreea de Sud a testat persoana pentru coronavirus.

Armata sud-coreeană a declarat că se crede că persoana a înotat peste graniţă de pe insula vestică Gwanghwa, sustrăgându-se poliţiştilor de frontieră din Coreea de Sud.

Individul a dezertat din Nord în Sud în urmă cu trei ani. Acum a trecut din nou granița, în sens invers, întorcându-se în Coreea de Nord. El a trecut ilegal linia de demarcaţie militară puternic păzită ce separă cele două ţări la 19 iulie, potrivit duminică agenţiei de presă de stat nord-coreene KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o întâlnire de urgenţă şi a impus o izolare preventivă în oraşul de frontieră Kaesong, a anunţat KCNA.

Guvernul de la Phenian a susţinut până acum că ţara nu a înregistrat nicio infecţie cu coronavirus, însă se cunosc puţine lucruri despre adevărata situaţie sanitară din această ţară.

Related posts

Guvernul va scoate la privatizare SA „Metalferos”

Albasat

Alte 479 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 42 183

Albasat

Un militar a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din capitală

Albasat

Leave a Comment