Societate

CNAS a transferat banii pentru toate indemnizațiile adresate familiilor cu copii

Transferurile mijloacelor financiare pentru plata indemnizației de maternitate în sumă de 57,5 milioane lei și pentru indemnizația paternală – 1,9 milioane lei au fost efectuate miercuri, 15 iulie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale într-un comunicat de presă citat de IPN.

Anterior, CNAS a virat banii către prestatorii de servicii de plată destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii. Astfel, pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 28,5 milioane lei. Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 102,4 milioane lei. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-a transferat un milion de lei. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 24,6 milioane lei.

CNAS menționează că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestații sociale, cum ar fi pensii, compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul pentru șomaj, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă sau ajutorul pentru perioada rece a anului.

Casa Națională de Asigurări Sociale mai anunță că în zilele următoare vor fi transferați banii pentru pensiile noi stabilite și a doua tranșă de mijloace financiare pentru plata indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

Related posts

Cauză penală în cazul copilului dispărut la Hâncești

Albasat

24 семьи из населенных пунктов Крива, Дрепэкэуць и Липкань эвакуированы

Albasat

Studiu: Pacienții Covid, de aproape două ori mai probabil să fi luat masa la restaurant decât cei testați negativ

Albasat

Leave a Comment