Portal de știri
Societate

CNAS atenționează despre necesitatea utilizării noii versiuni a Clasificatorului Ocupaţiilor

Administraţiile publice centrale şi locale, întreprinderile, organizaţiile şi instituţiile, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, sunt atenționate să țină cont de nouă versiune a Clasificatorului Ocupaţiilor din Republica Moldova la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupaţiei. Același lucru este valabil și pentru alte persoane juridice şi fizice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, precizează un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale, citat de IPN.

Clasificatorul Ocupaţiilor din Republica Moldova este utilizat de către entităţile economice la completarea tabelului numărul doi al Dării de seamă a Indicelui Plăților de Consum 21. Versiunea nouă a Clasificatorului (aprobată prin Ordinul ministrului muncii și protecției sociale numărul 11 din 12 noiembrie 2021) urmează a fi utilizată în raportare de către entităţile economice începând cu 1 iunie la prezentarea Dărilor de seamă Indicelui Plăților de Consum 21 pentru luna mai 2022.

Pentru actualizarea sistemelor informaţionale contabile, Clasificatorul poate fi regăsit pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări Sociale la rubrica „Pentru plătitorii de contribuţii”, subrubrica „Clasificatoare”.

Related posts

UE investeşte peste 600 milioane euro în infrastructura energetică

AlbasatTV, Nisporeni

Săptămâna viitoare încă 15 persoane vor dona plasmă pentru persoanele cu COVID-19

Albasat

Franţa: Premierul Castex afirmă că intenţionează să se vaccineze cu AstraZeneca

Albasat

Leave a Comment