Societate

Cod portocaliu de ninsori pentru toată țara

Avertizarea cod portocaliu de ninsori și vreme rea, emisă la începutul săptămânii pentru sudul și centrul țării, a fost extinsă și pentru localitățile din nord. Oamenii sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu este strict necesar. Iar dacă fac acest lucru, să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. Bateria telefonului să fie încărcată pentru a putea apela după ajutor în caz de necesitate, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 5 și 6 februarie vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori izolat foarte puternice. Pe firele electrice și crengi se vor înregistra depuneri complexe. Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 de metri pe secundă, izolat de până la 25 metri pe secundă. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. Pe 6 și 7 februarie temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7 grade Celsius.

Autoritățile locale din domeniul învățământului și conducătorii instituțiilor de învățământ vor menține un regim termic optim în sălile de studii.

Conducătorii auto, în special cei de autocare școlare, sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

În situații de urgență oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

Related posts

Как и правильное мытьё рук, очень важна кибер-гигиена, ЮНИСЕФ

Albasat

Депутаты представляют свои инициативы для новой сессии законодательного органа

Albasat

Veteranii protestează în Piața Marii Adunări Naționale. Circulația a fost blocată

Albasat

Leave a Comment