ALBASAT
Fără categorie

Comisia de la Guvern a selectat 4 candidați pentru funcția de judecător la CC

Comisia de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională va propune Guvernului patru candidaturi. Este vorba despre Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca. Din cele patru candidaturi, executivul va anunța, săptămâna viitoare, cine sunt cei doi învingători. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, susținută de membrii Comisiei după miezul nopții, transmite IPN.

Premierul Maia Sandu a declarat că membrii Comisiei de selectare și-au început lucrul de joi dimineața, la ora 09.00, când au fost pregătite întrebările pentru interviuri. De la ora 12.00 și până după ora 21.00 au fost realizate interviurile cu toți cei 12 candidați, care au ajuns la această etapă de concurs. Potrivit șefei executivului, toate interviurile au fost înregistrate video și sunt disponibile pe pagina web a Guvernului, astfel încât cei interesați să le poată urmări.

Șefa cabinetului de miniștri a menționat că acest concurs s-a finalizat atât de târziu, pentru că regulamentul spune foarte clar că interviurile trebuie să aibă loc într-o singură zi. Astfel, membrii comisiei nu au putut face întreruperi ca să nu se cunoască întrebările adresate concurenților. Potrivit premierului, au durat atât interviurile, apoi a fost nevoie de câteva ore ca să se facă evaluările.

Maia Sandu a mai spus că deja săptămâna viitoare, în ședință de Guvern, va fi anunțată decizia finală.

Ca urmare a evaluării celor 12 candidați, punctajul s-a dovedit a fi foarte apropiat și din aceste considerente s-a decis să fie propuse patru candidaturi. Guvernul urmează să-i selecteze pe cei doi învingători și în acest sens, potrivit membrilor comisiei, există suficient material și informații pentru a lua decizia finală.

Curtea Constituțională are șase judecători, câte doi desemnați de Parlament, Guvern și CSM. Până acum, legislativul a desfășurat concursul pentru selectarea celor doi judecători, ca urmare fiind desemnați Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu. Și Consiliul Superior al Magistraturii i-a desemnat, în calitate de candidați la funcția de judecător constituțional pe avocatul Eduard Ababei și Serghei Țurcan, membru al CSM.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

 

Related posts

Pacienții cu tuberculoză vor primi pe card banii alocați de CNAM pentru alimentație și transport

AlbasatTV, Nisporeni

Olga Tumuruc: Opțiunea digitală încă nu a devenit o obișnuință pentru cetățeni

AlbasatTV, Nisporeni

Au fost desemnați câștigătorii premiilor ONU pentru drepturile omului

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 09.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Sergiu Ivanov, parohul Bisericii din Vărzărești, promovează postul ca un act profund de conștientizare spirituală

AlbasatTV, Nisporeni

Autoritățile publice, mediul academic și sectorul privat își unesc eforturile pentru a adapta serviciile publice la necesitățile businessului și inovațiile economice

AlbasatTV, Nisporeni

Tariful la căldură și lumină ar putea fi redus

AlbasatTV, Nisporeni

În exclusivitate online: Ion Drumea din Nisporeni lansează o carte de poezii în direct

AlbasatTV, Nisporeni

FMI dă undă verde debursării unei tranșe de circa 95 de milioane de dolari

AlbasatTV, Nisporeni

Cetățenii pot primi buletinul de identitate direct la domiciliu prin MDelivery

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment