Societate

Conducerea raionului Sângerei riscă să fie demisă, consilier

Conducerea raionului Sângerei riscă să fie demisă. Despre aceasta anunță consilierul raional Oleg Cernei, care publică o notificare a Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, în care se constată încălcarea legislației la alegerea președintelui și a vicepreședinților raionului, transmite IPN.

„Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a constatat încălcarea legislației la alegerea președintelui raionului Sângerei, Grigore Corcodel, și a vicepreședinților, Ion Bîrsanu, Tudor Tutunaru și Iulian Erimei. Și solicită abrogarea deciziilor emise în data de 27 noiembrie 2019. Mâine, 31 ianuarie 2020, Consiliul raional va examina notificarea Cancelariei de Stat privind reluarea procedurii de alegere a conducerii raionului Sângerei”, scrie pe Facebook Oleg Cernei, consilier din partea Blocul ACUM, Platforma DA și PAS.

Oficiul teritorial Bălți al Cancelariei a constatat abateri de la prevederile legale ce stabilesc modul de convocare a Consiliului. De asemenea, în notificare se mai spune că, la convocarea ședinței din 27 noiembrie, au fost încălcate prevederile legale ce stabilesc că proiectele actelor normative ale autorităților administrației publice locale se fac publice pentru a fi consultate cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de ziua aprobării.

Related posts

Igor Dodon: Nu examinez opțiunea de a pleca din funcția de președinte

Albasat

Peste 19 mii de apeluri au parvenit în patru luni de la crearea Centrului de Apel CNAS

Albasat

Ambasada Germaniei a oferit îmbrăcăminte de protecţie pentru medici în valoare de 1 mln lei

Albasat