Portal de știri
Fără categorie

Conducerea țării și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul de la Notre-Dame

Conducerea Republicii Moldova și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul violent care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, Franța.

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, a scris pe Facebook președintele Igor Dodon.

Și premierul Pavel Filip a scris pe Twitter că Republica Moldova este solidară cu poporul francez. „Total îngroziți de incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. O icoană a creștinismului francez grav testată”, menționează Pavel Filip.

Incendiul a izbucnit luni seara, 15 aprilie, la ora 18.50 (19.50, ora Moldovei), la o sursă a sistemului de încălzire. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Incendiul a fost stins după 9 ore. Pompieri din Paris au transmis un mesaj pe Twitter, menționând că o mare parte a construcției a fost salvată, precum și valoroase lucrări de artă și obiecte religioase. Incendiul a distrus acoperișul și turla. Zidurile exterioare și cele două clopotnițe nu s-au prăbușit.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame, situată în arondismentul 4 al capitalei Franței, a fost construită în perioada 1163-1345, în stil gotic, și este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

Related posts

Producătorii locali de medicamente vor putea importa materii prime printr-o procedură simplificată

AlbasatTV, Nisporeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie de prevenire a incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon

AlbasatTV, Nisporeni

La USM va fi lansat un proiect-pilot de îngrijire a copiilor de 0-3 ani

AlbasatTV, Nisporeni

Centrul raional de tineret Nisporeni a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități

AlbasatTV, Nisporeni

„Arta cămășii cu altiță” a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

AlbasatTV, Nisporeni

Legislația în domeniul recuperării bunurilor infracționale trebuie îmbunătățită

AlbasatTV, Nisporeni

Nisporeni simte românește! Cum a fost marcată Ziua națională a României și Marea Unire

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul i-a acordat imunitate avocatului poporului

AlbasatTV, Nisporeni

Încă 60 de zile de stare de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Codul Electoral a fost modificat

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment