ALBASAT
Societate

Coreea de Sud anunţă cel mai scăzut număr de noi cazuri de coronavirus din ultimele două săptămâni

Coreea de Sud, ţara cea mai afectată din lume de epidemia de COVID-19 după China şi Italia, a anunţat luni cel mai scăzut număr zilnic de noi contaminări cu coronavirus din ultimele două săptămâni, notează AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile sanitare sud-coreene au informat despre 248 de noi cazuri confirmate duminică, astfel că totalul persoanelor contaminate din ţară se ridică la 7.382.

Este pentru a patra zi consecutivă când numărul noilor infecţii se diminuează şi a fost cel mai scăzut nivel zilnic înregistrat de la sfârşitul lui februarie.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în ţară este de 51, au precizat Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea maladiilor (KCDC).

O mare parte a cazurilor din Coreea de Sud s-au înregistrat în oraşul Daegu (sud) şi în provincia învecinată Gyeongsang de Nord.

În cauză, răspândirea foarte importantă a maladiei în rândul Bisericii Shincheonji a lui Iisus – o organizaţie religioasă considerată de unii ca fiind o sectă -, de la o adeptă în vârstă de 61 de ani. Aceasta a asistat în februarie la mai multe ceremonii la Daegu.

Sute de biserici şi lăcaşuri de cult au rămas închise duminică în Coreea de Sud pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Vacanţele elevilor au fost prelungite, în timp ce zeci de evenimente sportive şi culturale au fost anulate sau amânate.

Peste 110.000 de persoane au fost infectate, 62.000 s-au vindecat, la nivel mondial

La nivel mondial, cel mai recent bilanț arată că 3.830 de oameni au murit din cauza pneumoniei virale provocate de COVID-19.

De asemenea, peste 110.000 de persoane au fost infectate dar, în același timp, mai bine de 62.000 s-au vindecat.

China rămâne țara cu cele mai multe cazuri confirmate și decese, dar epidemia este în scădere evidentă. Duminică au fost raportate doar 40 de noi îmbolnăviri și 22 de decese.

Qatar, unde sunt 15 persoane infectate de COVID-19, a decis că interzică intrarea în țară a călătorilor din 14 țări. Decizia ar putea afecta serios transporturile aeriene, deoarece mica țară arabă este un important nod pentru zboruri.

Related posts

Primul lot de vaccin prin intermediul COVAX va ajunge în țară până la finele lunii

Albasat

LIVE: Dialog deschis cu Aurelian Silvestru la Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare’’ Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Coronavirus: În Italia, numărul persoanelor infectate a ajuns la 821, iar cel al deceselor la 21

Albasat

Leave a Comment