ALBASAT
Societate

Cum trebuie să arate următorul cabinet de miniștri în viziunea lui Andrian Candu

Andrian Candu, liderul Partidului Pro Moldova susține că „parantezele” privind viitorul cabinet de miniștri, dar și viitorul prim-ministru, vor fi deschise în momentul în care actualul cabinet de miniștri în frunte cu Ion Chicu va fi demis, notează IPN.

„Nu vă pot spune despre componență, nu pot să vă dau nume pentru că e prematur. Lucrurile astea se întâmplă cu o anumită logică la anumite etape. Nu dai guvernul Chiu jos fără să ai anumite înțelegeri de principiu cum vor sta lucrurile din punct de vedere a programului de guvernare, cum vor sta lucrurile din punct de vedere al unui cabinet de miniștri, ca și componență, ca și profil al acelor miniștri, din punct de vedere al experienței profesionale, din punct de vedere al expertizei tehnice. Aceste lucruri se discută și se vor discuta”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.
Referitor la funcția de prim-ministru, Andrian Candu afirmă că Pro Moldova va susține orice candidat din cei trei anunțați de Platforma DA.

„Contează foarte mult programul de guvernare, sigur că contează și funcția de prim-ministru, sigur că contează și cabinetul de miniștri. În cazul cabinetului de miniștri am vorbit despre prevalarea calităților profesionale și a experienței mai mult decât afiliere politică. Preferabil este să nu fie atât de mult afiliat, cât mai mult profesionist. Dar dacă este afiliat fiind foarte profesionist și asta merge. Contează cum cabinetul de miniștri va arăta din punct de vedere profesional”, a adăugat Andrian Candu.

Liderul Partidului Pro Moldova Andrian Candu a anunțat miercuri, 15 iulie, că cei 14 deputați din grupul parlamentar Pro Moldova vor susține, fără nicio ezitare, orice moțiune de cenzură „pentru trimiterea guvernării în istorie”.

Deputații din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au înaintat și au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate au declarată că vor decide dacă susțin sau nu moțiunea, la sfârșitul săptămânii.

Related posts

Gazprom anunţă că va sista livrările de gaze către Republica Moldova, de la 1 decembrie, dacă aceasta nu-şi achită datoriile

Albasat

Tranzitul trenurilor de marfă din și spre Ucraina va fi simplificat

AlbasatTV, Nisporeni

Portalul de programări consulare în misiuni diplomatice, lansat în regim pilot

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment