ALBASAT
Societate

Cum va avea loc intrarea pe teritoriul României după 15 mai

Intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor rămâne interzisă. Excepție constituie membrii de familie ai cetățenilor români sau ai cetățenilor altor state membre UE sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România. De asemenea, intrarea va fi permisă persoanelor care posedă o viză de lungă ședere, cu permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile SMUE, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului UE, transmite IPN.

Vor putea intra pe pe teritoriul României și persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau alt document echivalent, precum și personalul diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar. Este vorba și despre pasagerii în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare, pasagerii care călătoresc din motive imperative și persoanele care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei României se menționează că se prelungește măsura suspendării zborurilor, cu unele excepții. Totodată, se suspendă transportul rutier internațional de persoane, prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, până pe 1 iunie 2020.

Începând cu 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate se instituie măsura izolării la locuință împreună cu familia sau aparținătorii cu care locuiesc împreună. Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura de mai se poate opta pentru măsura carantinării/izolării instituționalizate, în spații puse la dispoziție de autorități. Excepție constituie conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, membri ai Parlamentului European, parlamentari sau personal aparținând sistemului național de apărare publică și siguranță națională, piloții de aeronave și personalul navigant.

Related posts

Flori pentru eroii căzuți în cel de-al doilea război mondial

Albasat

Numărul de copii plasați în instituțiile rezidențiale scade

AlbasatTV, Nisporeni

Муниципий Яссы пожертвовал 200 тысяч румынских леев на борьбу с COVID-19

Albasat

Leave a Comment