ALBASAT
Actualitate

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Turcia și Grecia. Sunt morți și răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în noaptea de joi spre vineri în apropierea unor destinații turistice foarte frecventate din Turcia și Grecia, având epicentrul în Marea Egee.

ACTUALIZARE 7:53 Potrivit autorităţilor turce, cutremurul a fost urmat de peste 20 de replici, iar acestea ar putea continua. Mulți turiști nu au mai avut curajul să se întoarcă în camerele de hotel și și-au petrecut noaptea sub cerul liber.

Cel puțin doi oameni au murit și 100 au fost răniți pe insula Kos, din Grecia, în timp ce în orașul turc Bodrum s-au produs inundații din cauza unui tsunami. La Bodrum, cel puțin 70 de oameni au ajuns la spital, fiind răniți în încercarea de a se evacua din stațiune după cutremur.

Cutremurul a avut loc la 12 km nord-est de Kos, în apropiere de coastele Turciei, la o adâncime de 10 km, la ora locală (și a României) 1:31, potrivit datelor institutului american de monitorizare geologică USGS. Magnitudinea inițială a seismului a fost evaluată la 6,9, dar apoi a fost revizuită la 6,7. Autoritățile turce și elene au estimat magnitudinea la 6,3 și respectiv 6,4. În Turcia, oamenii au fost avertizați în privința unor replici, scrie Digi24.

Sunt mai multe clădiri afectate, cu precădere în insula Kos. Acoperișul unui bar din Kos s-a prăbușit.

Portul Kos a suferit stricăciuni, potrivit pazei de coastă elene. Un feribot nu a putut acosta, din cauza infrastructurii afectate de cutremur. În apropierea portului se află mai multe cafenele și baruri.

Autoritățile elene au trimis elicoptere pentru a-i evacua pe răniți către insula Rhodos.

În Bodrum mai multe magazine din cartierul Gumbet au avut de suferit din cauza ridicării nivelului mării. Un hotel a fost inundat.

Imaginile filmate au surprins sute de oameni ieșind din clădiri și stând în stradă, mașini care se mișcă și obiecte căzute de pe rafturile magazinelor. Cutremurul s-a simțit în mai multe zone din provincia Mugla. Au fost raportate pene de curent.

 Peste 600 de oameni au murit în octombrie 2011 în provincia Van, din estul Turciei, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,2 urmat de replici puternice. În 1999, două seisme majore s-au produs în nord-vestul țării, o zonă extrem de populată, luând viața a aproape 20.000 de oameni.

În Grecia, tot în 1999 un cutremur cu magnitudinea de 5,9 a ucis 149 de oameni.

https://youtu.be/YSxcsl4kFRg

https://youtu.be/CdD2K9Scyok

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Un cetățean moldovean a murit într-un accident aviatic în Sudan

AlbasatTV, Nisporeni

De luni începe plata subvențiilor pentru agricultori

AlbasatTV, Nisporeni

Orheiul s-a ales cu un grant de 30.000 de la UE

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment