Societate

Democrații invită la dialog în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA

Partidul Democrat din Moldova propune organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a pune în discuție și a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale oamenilor. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 august, de președintele PDM, Pavel Filip, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Pavel Filip a precizat că agenda de discuții propusă de democrați include teme precum situația gravă din agricultură provocată de secetă, asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte şi Pandemia COVID-19.

„Acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate, care să arate cetățenilor că dincolo de ceea ce ne separă, suntem capabili să dialogăm și să venim cu toții cu propuneri pentru a le face viața mai bună. Cred că e bine să le discutăm și să nu așteptăm până începe noua sesiune a Parlamentului”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că PDM nu va participa în nici un caz la un dialog cu „grupările Candu și Șor”. Orice alt format care include aceste entități nu va fi acceptat de democrați. „Politica nu trebuie să fie despre certuri și interminabile acuzații reciproce. Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament și despre așteptările lor. Cel mai bun mod în care Parlamentul poate recâștiga încrederea cetățenilor este ca aceștia să vadă că forțele responsabile din Parlament discută despre problemele lor”, a declarat președintele PDM.

Related posts

Ultima oră! Starea de urgenţă în sănătate va fi extinsă până pe 15 septembrie

Albasat

O nouă linie de troleibuz va fi proiectată pe strada Columna

Albasat

Peste 260 de români care lucrează în Germania la o fabrică de conserve au COVID-19

Albasat

Leave a Comment