ALBASAT
Actualitate

Doar unii funcționari publici vor avea dreptul la grevă, alții nu. Află cine nu are dreptul să participe la greve.

Funcționarii publici de conducere de nivel superior și funcționarii publici de conducere din cadrul Parlamentului, Cancelariei de Stat și Preşedinţiei nu vor putea participa la greve.
Hotărârea Guvernului prin care au fost operate modificări în Nomenclatorul unităţilor, sectoarelor şi serviciilor, ale căror salariaţi nu pot participa la grevă, a fost publicat în Monitorul Oficial din 27 aprilie 2018.

De asemenea, documentul prevede că din organizaţiile de asigurare a ordinii publice, a ordinii de drept şi a securităţii statului, vor fi privaţi de dreptul de participare la grevă doar angajaţii de competenţele funcţionale ale cărora ţine asigurarea ordinii publice,ordinii de drept şi securităţii statului, cum ar fi judecătorii, procurorii, funcţionarii publici cu statut special.

Până acum Nomenclatorul interzicea participarea la grevă a tuturor colaboratorilor din sistemul judecătoresc, organelor afacerilor interne, SIS-ului, instituțiilor penitenciare, Procuraturii și sistemului protecție și pază de stat. Astfel, în urma modificărilor, funcționarii din cadrul judecătoriilor și cei din cadrul procuraturilor vor putea să participe la grevă.

Modificările intervin ca urmare a sesizării Avocatului Poporului la Curtea Constituțională privind controlul constituționalității art. 369 din Codul Muncii, ce reglementează limitarea participării la grevă și Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea Nomenclatorului unităților, sectoarelor și serviciilor ale căror salariați nu pot participa la grevă.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Huawei a depășit Apple în topul producătorilor de telefoane mobile

AlbasatTV, Nisporeni

Medic chirurg trimis pe banca acuzaților pentru extorcare de bani de la pacienți

O misiune a FMI vine în Moldova pentru a analiza evoluțiile recente din economie

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment