ALBASAT
Разное

Două femei au fost salvate după cinci luni de plutit în derivă în Pacific

Cele două femei și câinii lor au plecat din Hawaii spre Tahiti în urmă cu cinci luni, iar de atunci pluteau în derivă fără nicio posibilitate de a lua legătura cu autoritățile.

Miercuri dimineața, o ambarcațiune de pescuit taiwaneză a văzut barca celor două la aproximativ 900 de kilometri de coasta sud-estică a Japoniei, plutind în derivă, și a anunțat garda de coastă americană.

O navă militară aparținând Marinei Americane, USS Ashland, a ajuns joi dimineața în locul în care au fost văzute cele două femei și le-a recuperat.

După două luni de plutit în derivă, cele două au încercat să transmită apeluri de urgență, dar erau prea departe de rutele obișnuite ale navelor sau de uscat, așa că nu au fost reperate până acum.

Ele au povestit că au supraviețuit deoarece aveau la ele un purificator de apă și alimente pentru un an de zile. Femeile au fost evaluate medical și se pare că totul este în regulă cu ele, iar nava americană le va duce până în următorul port de escală.

Mama lui Appel a declarat pentru The Associated Press că nu a renunțat niciodată la speranța că fiica ei plină de resurse va fi găsită.

Leave a Comment