ALBASAT
Actualitate Societate

Educația financiară trebuie să înceapă destul de devreme, ambasador

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, consideră că educația financiară este un proces în continuă schimbare, la fel ca și tehnologia care se schimbă constant. În SUA, de obicei, copiii încep să învețe despre finanțe în jurul vârstei de 5-6 ani. Cât despre Republica Moldova, oficialul face trimitere la studiile care arată că nivelurile de alfabetizare financiară nu sunt atât de ridicate pe cât ar putea să fie. Însă, în opinia sa, situația cu siguranță poate fi îmbunătățită, transmite IPN.

„Cred ca este cu adevărat important pentru noi toți să învățăm despre bani, despre bugete, să promovăm educația financiară, de aceea eu mă bucur mult că noi, prin intermediul USAID, lucrăm cu Banca Națională a Moldovei ca să vorbim despre educația financiară și să oferim niște instrumente care credem că vor fi utile”, a declarat Kent D. Logsdon în cadrul podcastului BNM „Dă sens banilor”.

Banca Națională se pregătește să lanseze o campanie extinsă de educație financiară cu ajutorul Proiectului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) finanțat de USAID. „Acum există diverse modalități interactive minunate de a învăța despre bani. Nu este vorba doar de a discuta despre acest subiect sau de a citi dintr-o carte. Poți învăța întotdeauna într-un mod interactiv. Credem că prin colaborarea cu BNM pentru a lansa această campanie națională de educație financiară vom ajuta toți cetățenii Moldovei, în special tinerii, să învețe despre gestionarea banilor, despre cum să folosească banii, inclusiv online”, a precizat ambasadorul.

În altă ordine de idei, ambasadorul a declarat că Guvernul SUA susține în totalitate aspirațiile Moldovei de a deveni membră a Uniunii Europene și de a rămâne parte a lumii occidentale, parte a lumii libere. „Vom face tot posibilul prin programele noastre de asistență ca să găsim modalități de a sprijini aspirațiile Moldovei și efortul depus pentru alinierea cu politicile UE și munca care se desfășoară în prezent. Noi nu suntem membri ai UE, deci  nu avem drept de vot, dar vă puteți baza pe sprijinul nostru. Vom continua să susținem acest lucru cu colegii noștri din Bruxelles și, în parte, în fiecare capitală, sprijinind ceea ce credem că este locul potrivit pentru Moldova, ca parte a UE”,  a spus diplomatul american.

Kent D. Logsdon a specificat că în calitate de partener de dezvoltare Statele Unite au oferit aproximativ Republicii Moldova, de la independentă, 2 miliarde de dolari. „Dar ceea ce este cu adevărat impresionant este că de la războiul și invazia neprovocata a Rusiei în Ucraina, am acordat aproximativ 700 de milioane de dolari americani în calitate de asistență din partea SUA. Aceasta acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv asistență sectorului energetic, în educație și tehnologiile viitorului, sprijin pentru economie și eforturile Moldovei de a ajuta refugiații, asistență umanitară, precum și susținerea transformării domeniului militar pentru o armată modernă”, a mai spus ambasadorul.

Related posts

La Londra are loc primul turneu de calificare a boxerilor pentru Jocurile Olimpice

Albasat

Din 2024, toate telefoanele și dispozitivele mobile vor avea același tip de încărcător (acord european)

Albasat

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Mai multe case au fost avariate

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment